EGR klep

De EGR-klep wordt bij alle hedendaagse motoren toegepast. Zowel diesel- als benzinemotoren. Bij de benzinemotoren zijn de gevolgen van vervuiling vele malen lager als bij een dieselmotor. Dit komt omdat er bij een dieselmotor roet in de uitlaatgassen zit. Het werkingsprincipe van de EGR-klep is dat hij de uitlaatgassen terugvoert de cilinder in. Dit moet er voor zorgen dat het NOx gehalte in de uitlaatgassen omlaag gebracht wordt (NOx ontstaat door een overschot aan lucht tijdens de verbranding). Door het terugvoeren van de uitlaatgassen die zuurstofarm zijn, wordt het luchtoverschot tijdens de verbranding verminderd. Hierdoor is de eindtemperatuur in de cilinder na verbranding lager en is het NOx gehalte dus gereduceerd.

 

Problemen met EGR KLEP

Omdat het uitlaatgas van een dieselmotor roet met zich meebrengt hoopt dit zich op in diverse leidingen/slangen en buizen. Na verloop van tijd vormt zich een flinke roet laag ( denk hierbij vooral aan de inlaat en de EGR-klep zelf ). Dit lijkt onschuldig, echter naar mate de tijd/kilometers verstrijken wordt de laag roet aan de binnenkant van die leidingen/slangen en buizen steeds dikker. Hierdoor worden de doorgangen ( met name in het inlaattraject ) steeds kleiner. Het gevolg hiervan is, dat er minder lucht de cilinder in kan, waardoor het mengsel van zichzelf ( zonder werking van de EGR-klep ) al armer wordt. Dit leidt tot vermogensverlies en meestal gaat de auto dan roken.

 

 

Uitschakelen EGR klep

We schakelen de EGR-klep softwarematig uit in het motormanagement en verwijderen de bijbehorende foutcodes. Een softwarematige aanpassing is meestal afdoende. Afdoppen (het afsluiten door middel van een plaatje te monteren tussen de EGR-klep en de in-/ uitlaat ) is alleen nodig als de EGR klep dusdanig kapot is dat wij deze softwarematig niet meer kunnen dichtzetten. Afdoppen moet altijd in combinatie met een software aanpassing om storingslampjes te voorkomen.

 

Contact

Heeft u problemen met de EGR klep van uw auto neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.


 • EGR klep

  EGR klep

 • EGR vervuild

  EGR vervuild

 • EGR dicht zetten

  EGR dicht zetten

 • EGR afdoppen

  EGR afdoppen

Neem contact met ons op

info

 

We zien u graag bij

Van Drie Performance.

Leo van Drie