Wat is chiptuning?

Chiptunen is een manier om de motor van je auto een betere prestatie te laten leveren. Zo kan de motor zuiniger, krachtiger, sneller en soepeler gemaakt worden. Het is dus de een manier om je motor te optimaliseren.

Hoe werkt chiptuning

Elke automotor heeft een maximum qua prestaties. In de fabriek worden deze prestaties uitvoerig getest zodat er geen fouten kunnen ontstaan wanneer de motoren in de auto’s gemonteerd worden. Hiervoor wordt er een zogeheten ‘veiligheidsmarge’ ingesteld voor elke motor. Dit houdt in dat de prestaties van een motor beperkt worden tot een niveau dat er geen problemen kunnen ontstaan. Dit wordt gedaan om de motor onder hevige omstandigheden en met slechte vloeistoffen(olie en brandstof) alsnog goed te laten functioneren. Omdat de fabrikanten met de veiligheidsmarge van de moter ver onder de maximale grens afleveren zit er nog veel ruimte in om de motor te optimaliseren. Dat is wat we met chiptuning doen.

Wat gebeurt er als chiptuning wordt toegepast?

De afkorting ECU staat voor Electronic Control Unit. Deze module regelt een aantal belangrijke zaken, zoals de injectie van de brandstof, de hoeveelheid brandstof die de motor moet krijgen en wanneer de ontsteking plaatsvindt. Dit heeft als functie dat wanneer de motor toeren draait er genoeg brandstof en er via de accu voldoende stroomtoevoer is.

 

Op de ECU-module staan grenzen vastgesteld voor elke prestatie. Als er chiptuning wordt toegepast worden deze grenzen geoptimaliseerd naar hogere getallen waardoor je een snellere, zuinigere en soepelere motor krijgt. De motor gaat aangenamer werken.

Neem contact met ons op

info

 

We zien u graag bij

Van Drie Performance.

Leo van Drie